slideshow 1 slideshow 2
Tapahtumat
Ampumajaos
Koirat

Metsästäjäliitto

Julkaise syötteitä
Syötteen kokonainen osoite. 16 min 44 s sitten

Metsästäjäliitto toivottaa leppoisaa juhannusta!

21.06.2018 - 12:32

Torstaina 21.6. puhelinpalvelumme sulkeutuu jo kello 12 ja juhannusaattona toimisto on suljettu. Toimisto palvelee taas maanantaina.

 

Poikkeuksia palveluajoissa kesällä

Loma-aikana palvelevien asiantuntijoidemme yhteystiedot voi tarkistaa verkkosivuiltamme täältä.

Toimisto on suljettuna heinäkuussa viikolla 29 (16.-20.7.). 

 

Metsästäjäliitto toivottaa kaikille leppoisaa ja iloista juhannusta! 

Kategoriat: Metsästysuutiset

Metsästäjäliitto, Eräkontti ja Simway yhteistyöhön

09.06.2018 - 10:13
Eräkontin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Mäkelä ja European Manager Jussi Ylinen

Metsästäjäliitto, Eräkontti ja Simway ovat sopineet yhteistyöstä. Simway Hunt Pro on monipuolinen simulaattorijärjestelmä metsästyksen ja riistalaukausten harjoitteluun. Sopimuksen ansiosta Metsästäjäliiton jäsenseuroilla on mahdollisuus saada tuntuva alennus Simway Hunt Pro -metsästyssimulaattoripaketista. Osana sopimusta Simway tukee Metsästäjäliiton nuorisotyötä. Sopimus kestää vuoden 2020 loppuun saakka. Simway-simulaattoria voi käydä testaamassa Riihimäen kansainvälisillä Erämessuilla 9.-10.6. osastolla A23-28.

Kategoriat: Metsästysuutiset

Susilaumojen määrä on kasvanut ja hoitosuunnitelmaa päivitetään yhteistyössä

07.06.2018 - 13:37

Eilen julkaistun arvion mukaan susilaumojen määrä on noussut merkittävästi. Metsästäjien havainnointi on erittäin tärkeää kanta-arvion tuottamisessa. Maa- ja metsätalousministeriö valmistelee uutta asetusta sudenmetsästyksestä ja käynnistää myös suden kannanhoitosuunnitelman päivityksen yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa. Metsästäjäliitto haluaa olla aktiivisesti mukana vaikuttamassa ja edistämässä yhteistyötä.  

Luken arvion mukaan Suomessa oli 25 susilaumaa, joista 20 susilaumaa Suomen sisäpuolella. Lisäksi oli 15 susiparin asuttamaa reviiriä ja kolmen reviirin osalta jäi epävarmaksi, onko reviirillä susipari vai kolmen suden lauma. Laumojen määrä (20) olennaisesti suurempi kuin vuotta aiemmin (14 laumaa).  

Luken arvion mukaan yhteensä Suomessa 180-205 sutta, joista kokonaan Suomen rajojen sisäpuolella 165-190. Lukumäärät ovat maaliskuun tilanteesta, ennen tämän kevään pentuja.  Luke luvannut syksyksi ennustemallin tämän kevään pentuetuotosta.  

- Laumassa olevien yksilömäärän selvittäminen on haasteellista, siksi Luken uusi tapa tarkastella Suomen susimäärää laumojen lukumääränä on hyvä. Myös Luken lupaama pentuetuotantomalli on hieno parannus, Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Heli Siitari kiittää. 

 

Metsästäjien havainnoilla suuri merkitys 

Luke on viime vuosina kehittänyt merkittävästi susien DNA-seurantaa ja muita kannan arvioinnin menetelmiä. Tassu-havainnot ovat edelleen DNA-keräyksen perusta, sillä niiden perusteella näytteitä osataan kerätä oikeilta alueilta. Vapaaehtoiset, eli pääosin metsästäjät, tuottivat kanta-arvion tueksi noin 6 500 havaintoa Tassuun sekä suuren määrän DNA-näytteitä. Pohjanmaa tuli mukaan uutena vapaaehtoisten keräysalueena. DNA-näytteiden analysointi onnistui erittäin hyvin.  

DNA:n avulla voidaan erotella muun muassa lähekkäin olevat laumat toisistaan, ja näin parantaa arviota. Osa aiempien vuosien niin sanotuista hävinneistä laumoista selittyy sillä, että DNA-analyysit ovat osoittaneet havaintoryppäiden kuuluvan samoille yksilöille.  

- Tällä hetkellä on alueita, joista ei tule havaintoja, vaikka susia näillä alueilla todennäköisesti esiintyy. Nyt nämä alueet eivät tule lainkaan mukaan kanta-arvioon. Viranomaisten ja vapaaehtoisten panostusta tulisi tehostaa myös näillä harvaan asutuilla rajamailla ja vaikeakulkuisilla alueilla, Metsästäjäliiton hallituksen jäsen Antti Kuivalainen toteaa.  

Metsästäjäliitto tukee Luken ehdotusta laajentaa vapaaehtoisten DNA-keräysaluetta.  

 

Metsästäjäliitto pitää rakentavaa yhteistyötä tärkeänä  

Maa- ja metsätalousministeriö ilmoitti eilen valmistelevansa kanta-arvion pohjalta asetusta suden metsästyksestä metsästysvuodelle 2018–2019. Elo–syyskuussa ministeriö käynnistää myös susikannan hoitosuunnitelman päivitystyön, jonka on määrä valmistua keväällä 2019.  

- Pidämme tärkeänä, että maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on luvannut huomioida myös susialueilla asuvien ja metsästystä harrastavien näkemykset metsästysasetusta valmisteltaessa ja hoitosuunnitelmaa päivitettäessä, Siitari korostaa. 

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Heli Siitari p. 010 841 0052 tai heli.siitari@metsastajaliitto.fi

 

 

Kategoriat: Metsästysuutiset

Metsästäjäliiton osastolla kiinnostavia haastatteluja ja näytöksiä

07.06.2018 - 10:20

Metsästäjäliiton ulko-osasto (U480) on Sako-areenan vieressä. Osastolla esitellään Metsästäjäliiton toimintaa ja haastatellaan päivittäin mielenkiintoisia vieraita. 

Metsästäjäliiton osastolla pääteemoina ovat Nuoret seuraan kampanja, Metsästyskoiraviikonloppu, Metsästysammunnan ABC koulutukset sekä MegaMetso-leiri 2019. Metsästäjäliiton asiantuntijat vastaavat myös seuratoimintakysymyksiin ja kertovat ajankohtaisista aiheista kuten aselaista, lyijykiellon laajennussuunnitelmista sekä suden kanta-arviosta.  

Ohjelmalavalla haastateltavana ovat mm. houkutuspyynnin ja jousimetsästyksen asiantuntijat. Lauantaina kello 13 lavalla vierailee Eränkävijät tv-sarjan tuottaja Teemu Hostikka sekä ilomantsilainen suurpetomies Ari Turunen Venla-pystin kanssa. Ohjelmassa on myös supikoiran nylky- ja sorsanpesän rakennusnäytöksiä.  

 

Metsästäjäliiton ohjelmalavalla 

 

Torstai 7.6.                         

12:00              Aki S. Perälä, houkuttelumetsästys 

14:00              Veli-Matti Pekkarinen, sorsanpesän rakennusnäytös 

15:00              Antti Saarenmaa, Suomen Jousimetsästäjäin Liitto 

16:00              Jussi Pohjonen, Trafi 

17:00              Malmgård Riistasiemen, riistasiemenet 

 

Perjantai 8.6.                      

11.30              Jussi Pohjonen, Trafi 

12:00              Aki S. Perälä, houkuttelumetsästys 

13:00              Jaana Puhakka, Women and Sustainable Hunting -konferenssi 

14:00              Veli-Matti Pekkarinen, sorsanpesän rakennusnäytös 

15:00              Iina Saarikko, somettava metsästäjä 

16:00              Malmgård Riistasiemen, riistasiemenet 

17:00              Experience Bowhunting Club, jousimetsästys 

 

Lauantai 9.6.                       

11:00              Veli-Matti Pekkarinen, sorsanpesän rakennusnäytös 

12:00              Sami Sulkko, Riihimäen kaupunginjohtaja 

13:00              Eränkävijät, Suomen paras tv-ohjelma 

14:00              Niko Teikari, villisian aitauspyyntihanke 

15:00              Rauli Helin, supikoiran nylkynäytös 

16:00              Antti Saarenmaa, Suomen Jousimetsästäjäin Liitto 

 

Sunnuntai 10.6.                  

11:00              Malmgård Riistasiemen, riistasiemenet 

12:00              Rauli Helin, supikoiran nylkynäytös 

13:00              Iina Saarikko, somettava metsästäjä 

14:00              Veli-Matti Pekkarinen, sorsanpesän rakennusnäytös 

15:00              Experience Bowhunting Club, jousimetsästys 

 

Seuratoimintaklinikka 

Lauantaina ja sunnuntaina kello 11–13 Metsästäjäliiton järjestöpäällikkö Teemu Simenius ja koulutuspäällikkö Ere Grenfors vastaavat metsästäjien kysymyksiin.

 

Toiminnanjohtaja ja varapuheenjohtaja tavattavissa 

Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Heli Siitari liiton osastolla lauantaina ja sunnuntaina kello 12–14. Varapuheenjohtaja Ilkka Mäkelä on myös paikalla lauantaina kello 12–14. 

 

Kategoriat: Metsästysuutiset

Uusi Digi-Jahti on ilmestynyt – voita termospullo

05.06.2018 - 08:09

Metsästäjäliiton julkaiseman Digi-Jahdin uusi numero on ilmestynyt tänään tiistaina 5.6. Vastaa lehden lopussa olevaan palautekyselyyn 19.6. mennessä ja osallistut Metsästäjäliiton logolla varustetun termospullon arvontaan. Termospulloja arvotaan kaksi kaikkien vastanneiden kesken.

Metsästyskoirien pentukoulutuksen juttusarjassa jatkuu, ja tällä kertaa vuorossa on saksanseisoja. Riihimäen Kansainväliset Erämessut alkavat torstaina 7.6., ja digistä pääset katsomaan Metsästäjäliiton osaston ohjelman. Lisäksi kerrotaan Helsingin riistakoulutettujen poliisien koulutustapahtumasta, jossa Metsästäjäliitto oli mukana. Katso myös video! Metsästäjien kesäajan liikuntamuodot ovat nekin esillä ja esiin nostetaan myös Metsästäjäliiton uudet villisikavideot. Klikkaa lukemaan!

Lehden kotisivulla voit valita, haluatko lukea Digi-Jahtisi suomeksi vai ruotsiksi. Kun sähköpostiosoitteesi on liiton jäsenrekisterissä, saat aina tiedon lehden ilmestymisestä. Jäsenrekisterin kirjautumisohjeet löydät täältä.

Lue Digi-Jahtia

Kategoriat: Metsästysuutiset

Rytysuon kennel lahjoitti Jahti-koiran nuorelle metsästäjälle

04.06.2018 - 16:51
Allan Kaleva ja Rytysuon Jahti

Pieni terhakka jämptipentu sai tänään nuoren metsästäjän hyvin onnelliseksi. Tuore koiranomistaja kuvaa ensi tunnelmiaan näin:

 - Olen jo pitkään haaveillut omasta hirvikoirasta. En meinannut uskoa, todeksi kun kuulin, että minut on valittu Jahdin uudeksi omistajaksi, Allan Kaleva kertoo.

Metsästäjäliitto julkaisi huhtikuussa Facebookissa ilmoituksen, jossa Rytysuon Kennel kertoi alle 18-vuotiaalle metsästäjälle lahjoitettavasta jämtlanninpystykorvan urospennusta. Reino ja Rauno Kovero saivat valtavan määrän hakemuksia ja yhteydenottoja.

Hakijoiden joukosta he valitsivat yhdessä Metsästäjäliiton nuorisovastaava Henri Mutasen kanssa kolme hakemusta loppusuoralle. Tarkan pohdinnan ja hakijoiden haastatteluiden pohjalta uudeksi omistajaksi valikoitui Allan Kaleva Iistä.

Kaleva on kulkenut hirvimetsällä äidin mukana jo alle kouluikäisestä lähtien.

- 15-vuotiaana suoritin metsästäjätutkinnon ja pääsin lintumetsälle. Syksyllä 2017 ammuin sitten hirvimerkin ja pääsin elämäni ensimmäistä kertaa yksin kiipeämään hirvitorniin passiin, Kaleva kertoo. 

- Kiinnostukseni hirvikoiratoimintaan olen saanut enoltani, jolla aikoinaan oli hirvikoiria. Niinpä olen haaveillut salaa omasta hirvikoirasta, jonka kanssa olisi yhdessä mukava jatkaa metsästysharrastusta.

Suuresta innostusta kuvaa myös Kalevan suorittama hirvenhaukkukokeen ja karhunhaukkutaipumuskokeen palkintotuomarikoulutus. Myös Kalevan metsästysseura Pohjois-Iin Eränkävijät puolsivat Kalevan hakemusta, sillä nuoria aktiivisia jäseniä kaivataan mukaan toimintaan.

Nuorten metsästysharrastuksen tukeminen tärkeää

Koiralahjoituksen taustalla ovat Reino ja Rauno Kovero Rytysuon kennelistä. He päättivät lahjoittaa huhtikuun alussa syntyneen Rytysuon Jahti -pennun innokkaalle hirvimetsästyksestä kiinnostuneelle nuorelle yhteistyössä Metsästäjäliiton kanssa.

- Haluamme auttaa yhden nuoren eteenpäin metsästäjän polulla lahjoittamalla metsästyskaveriksi hyväsukuisen koiran. Ja toki samalla näytämme esimerkkiä muille nuorten harrastuksen tukemisessa, Reino Kovero kertoo.

Rytysuon Jahti on yhdistelmästä FI KVA Onnivaaran Xani ja FI KVA Karh 1 Tuike Salon Foxi. Jahti-pentu luovutettiin tänään uudelle omistajalleen madotettuna, sirutettuna ja eläinlääkärin tarkastamana.

- Opastamme ja tuemme pennun uutta nuorta omistajaa myös koiran koulutuksessa, Reino lupaa.

Suomen Metsästäjäliitto ja Rytysuon kennel kiittävät kaikkia hakijoita.

- Toivomme, että myös muut kennelit innostuvat tästä esimerkistä ja moni muukin nuori pääsisi harrastamaan metsästyskoiran kanssa, Mutanen ja Koverot toteavat kuin yhdestä suusta.

Uutta omistajaa tuettiin myös koiran kustannuksissa. Jotta Jahti-pentu ja Kaleva pysyisivät kartalla, Belectro Oy lahjoitti b-bark-koiratutkan uudelle parivaljakolle. Lisäksi kansanedustaja Eero Reijonen lahjoitti 400 euroa koirankopin ja koiratarhan rakentamiseen.

Jahti-pennun vaiheita voi seurata tulevissa Jahti-lehdissä.

 

Kategoriat: Metsästysuutiset

Metsästäjäliitto: Aselakiesityksestä poistettava direktiivin ulkopuoliset kiristykset

31.05.2018 - 09:40

Metsästäjäliitto on antanut sisäministeriölle lausunnon tuliasedirektiivin soveltamisesta kansalliseen lainsäädäntöön. Lausunnossa Metsästäjäliitto peräänkuuluttaa sisäministeriöltä esityksen erittäin kriittistä tarkastelua asiantuntijajärjestöjen lausuntojen pohjalta.

Muutostyön alkuvaiheessa luvattiin, että projektissa on tarkoitus toteuttaa vain direktiivivaatimukset. Nyt esitys sisältää kuitenkin useita ylimääräisiä kiristyksiä, joilla on suuri merkitys metsästys- ja ampumaharrastuksen aloittamiselle ja jatkamiselle. Näitä kiristyksiä EU ei edellytä, eikä niillä ole vaikutusta aseturvallisuuteen.

Metsästäjäliitto katsoo, että esityksessä tulisi käsitellä vain direktiivin vaatimuksia. Mikäli muita muutostarpeita ilmenee, niitä selvittävään työryhmään tulisi valita myös metsästys- ja aseharrastusjärjestöjen edustajia.

Esityksen sudenkuopat löydät Metsästäjäliiton lausunnosta

Metsästäjäliitto ottaa lausunnossaan kantaa ylimääräisiin kiristyksiin, kuten ikärajoihin, lippaisiin, lupaehtoihin, harrastuksen jatkumisen osoittamiseen, reserviläispoikkeukseen sekä aseen lainaamiseen. Kaikki Metsästäjäliiton esiin nostamat kohdat löydät liiton lausunnosta.

Kategoriat: Metsästysuutiset

Metsästäjäliitto on tehostanut tietosuojaa uuden tietosuoja-asetuksen mukaisesti

31.05.2018 - 08:40

EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR (General Data Protection Regulation) astui voimaan 25.5. Sen tarkoituksena on yhtenäistää tietosuojakäytäntöjä sekä helpottaa omien henkilötietojen tallentamisen ja käytön seuraamista.

Metsästäjäliiton toiminta on uuden tietosuoja-asetuksen mukaista

Asetuksen myötä henkilötietojen käsittelyvaatimukset tiukentuivat. Metsästäjäliitto on huolehtinut asiaan perehtyneen lakitoimiston kanssa siitä, että liiton toiminta on uuden asetuksen mukaista. Olemme myös tarjonneet maksutonta verkkokoulutusta jäsenseuroillemme aiheen tiimoilta ja informoineet seurojen sihteereitä vaadittavista muutoksista. Yli 1 000 henkilöä osallistui koulutuksiin.

Päivitimme myös tietosuojaselosteemme asetuksen mukaiseksi. Löydät ajantasaisen selosteen täältä:

Jokainen voi tarkistaa omien henkilötietojensa käytön

Tietosuoja-asetuksen mukaan jokaisella on oikeus tarkistaa, mitä tietoja hänestä on kerätty, ja miten niitä käytetään. Metsästäjäliiton jäsenille helpoin tapa tarkistaa ja muuttaa omia tietojaan on kirjautua Metsästäjäliiton jäsenrekisteriin

Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, saat ne ottamalla yhteyttä jäsenrekisterimme asiakaspalveluun: sml@hoika.fi

Jos kaipaat lisätietoja tietosuoja-asiasta, ota yhteyttä jäsenrekisterimme asiakaspalveluun: p. 09 4177 0741 tai sml@hoika.fi

Kategoriat: Metsästysuutiset

Erämessut lähestyvät – Metsästäjäliitto mukana

30.05.2018 - 12:00

Riihimäen Erämessut järjestetään 7.–10.6.2018. Metsästäjäliitto on mukana messuilla isolla ulko-osastolla (U480), joka sijaitsee kaksilta edellisiltä Erämessuilta tutulla paikalla Sako-areenan vieressä.

Metsästäjäliiton osastolla esitellään liiton toimintaa ja uutuutena on ohjelmalava, jossa haastatellaan päivittäin mielenkiintoisia vieraita. Ohjelmassa on myös supikoiran nylky- ja sorsanpesän rakennusnäytöksiä. Lauantaina kello 13 lavalla vierailee Eränkävijät tv-sarjan tuottaja Teemu Hostikka sekä ilomantsilainen suurpetomies Ari Turunen Venla-pystin kanssa. Katso lavan tarkempi ohjelma ohesta.

Lauantaina ja sunnuntaina kello 11–13 liiton osastolla järjestetään seuratoimintaklinikka, jossa Metsästäjäliiton järjestöpäällikkö Teemu Simenius ja koulutuspäällikkö Ere Grenfors vastaavat metsästäjien seuratoimintaan liittyviin kysymyksiin. Tule kysymään, jos askarruttaa!

#metsojaminä

Metsästäjäliiton uusi metsomaskotti on saanut nimen Mainio Metso. Mainio Metso esiintyy ensi kertaa Riihimäen Erämessuilla kierrellen messualueella ja liiton osastolla.

Ota kuva Mainio Metson kanssa ja jaa kuva Facebookissa tai Instagramissa tunnisteella #metsojaminä. Näytä jakamasi kuva liiton osastolla ja saat uuden oranssin Metsästäjäliitto-ämpärin! Kaikkien kuvan jakaneiden kesken arvotaan vielä messujen jälkeen 50 € lahjakortti Eräkonttiin.

Liiton osastolla järjestetään myös vesilintulajien tunnistuskilpailu, jonka palkintona on uusi ämpäri, mikäli tunnistaa kaikki lintulajit. Lapsille on oma leikkimielinen karhukoe-kisa tuotepalkintoineen. Ämpäreitä jaetaan yhteensä 100 kpl/messupäivä.

Nähdään messuilla!

 

Metsästäjäliiton osastolla: Torstai 7.6.

Klo
12 Aki S. Perälä, houkuttelumetsästys
14 Veli-Matti Pekkarinen, sorsanpesän rakennusnäytös
15 Antti Saarenmaa, Suomen Jousimetsästäjäin Liitto
16 Jussi Pohjonen, Trafi
17 Malmgård Riistasiemen, riistasiemenet

Perjantai 8.6.

Klo
11.30 Jussi Pohjonen, Trafi
12 Aki S. Perälä, houkuttelumetsästys
13 Jaana Puhakka, Women and Sustainable Hunting -konferenssi
14 Veli-Matti Pekkarinen, sorsanpesän rakennusnäytös
15 Iina Saarikko, somettava metsästäjä
16 Malmgård Riistasiemen, riistasiemenet
17 Experience Bowhunting Club, jousimetsästys

Lauantai 9.6.

Klo
11 Veli-Matti Pekkarinen, sorsanpesän rakennusnäytös
12 Sami Sulkko, Riihimäen kaupunginjohtaja
13 Eränkävijät, Suomen paras tv-ohjelma
14 Niko Teikari, villisian aitauspyyntihanke
15 Rauli Helin, supikoiran nylkynäytös
16 Antti Saarenmaa, Suomen Jousimetsästäjäin Liitto

Sunnuntai 10.6.

Klo
11 Malmgård Riistasiemen, riistasiemenet
12 Rauli Helin, supikoiran nylkynäytös
13 Iina Saarikko, somettava metsästäjä
14 Veli-Matti Pekkarinen, sorsanpesän rakennusnäytös
15 Experience Bowhunting Club, jousimetsästys

Seuratoimintaklinikka

Lauantaina ja sunnuntaina kello 11–13
Tule kysymään tai kertomaan huolesi metsästysseuratoimintaan liittyen. Metsästäjäliiton järjestöpäällikkö Teemu Simenius ja koulutuspäällikkö Ere Grenfors vastaavat metsästäjien kysymyksiin.

Toiminnanjohtaja ja varapuheenjohtaja tavattavissa

Tapaa Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Heli Siitari liiton osastolla lauantaina ja sunnuntaina kello 12–14. Varapuheenjohtaja Ilkka Mäkelä on myös paikalla lauantaina kello 12–14.

 

Kategoriat: Metsästysuutiset

Aselakiin esitetään kiristyksiä, joita direktiivi ei edellytä

28.05.2018 - 13:15

Tuliasedirektiivin muutosprosessi on edennyt vaiheeseen, jossa muutoksia sovitetaan kansalliseen lainsäädäntöön. Metsästäjäliitto on viimeistelemässä lausuntoa esityksestä Olemme pyytäneet myös piireiltämme kommentteja lausuntoa varten. Lausunto on valmis kuun loppuun mennessä, minkä jälkeen julkaisemme sen myös sivuillamme. Huomioimme loppumetreille saakka myös jäsenistön kommentteja.

Metsästäjäliitto on ollut mukana jo direktiivimuutoksen alkumetreiltä saakka. Poliittinen tahto rajoituksiin oli kova, ja alkuperäinen esitys oli todella jyrkkä. Eri harrastajatahojen ja poliittisten toimijoiden yhteistyöllä direktiivistä saatiin pois paljon aseharrastajien kannalta vaikeita sudenkuoppia, joiden vaikutus yleiseen turvallisuuteen oli olematon, mutta metsästykseen ja muihin aseharrastuksiin kohtuuttoman suuri.

Metsästäjäliitto peräänkuuluttaa turhista kiristyksistä luopumista

Sisäministeriön asedirektiivityöryhmän tehtävänä oli saattaa EU:n edellyttämät muutokset kansalliseen aselainsäädäntöön. Nyt lausunnolla olevaan lakiesitykseen on kuitenkin sisällytetty paljon kiristyksiä, joita direktiivi ei edellytä ja joille ei ole tarvetta.

Metsästäjäliitto peräänkuuluttaa sisäministeriöltä esityksen erittäin kriittistä tarkastelua asiantuntijajärjestöjen lausuntojen pohjalta. Luvattu vähimmäissäädäntä ja Suomen läpi ajamat direktiivin poikkeukset eivät ole kansallisessa esityksessä toteutuneet eduskunnan tavoitteiden mukaisesti.

Direktiiviä tiukempaa säädäntää ovat esimerkiksi:
  • Kaikki itselataavat aseet (kiväärit, haulikot ja lyhyet aseet) olisi perusteltava harrastuneisuudella 5 vuoden välein. On vielä epäselvää, miten tämä halutaan toteuttaa.
  • Lyhyen aseen, muun aseen sekä itselataavan aseen luvat peruttaisiin, jos aseenomistajan hallusta löytyy yli 10 patruunan latauslaite (lipas, makasiini tms.) kivääriin tai yli 20 patruunan latauslaite lyhyeen aseeseen, jos latauslaitteelle ei ole lupaa. Väliä ei ole, vaikka kyseessä olisi luvanvaraisiin aseisiin sopimaton muistoesine.
  • Asealan elinkeinolupa voitaisiin mielivaltaisesti peruuttaa.
  • Asekeräilijä ei saisi ampua keräilyaseella. Ennen ampumakielto voitiin antaa, nyt se tulisi aina.
  • Yli 10 päivää kestävästä aseen lainaamisesta pitäisi tehdä ilmoitus poliisille.
  • Yli 10 patruunan lippaalla varustettuun itselataavaan kivääriin voisi saada luvan sotilaallisia valmiuksia parantavalla syyllä vain MPK:n todistuksella ja Puolustusvoimien puoltavalla lausunnolla. Lisäksi hakijalla olisi oltava sodan ajan suunniteltu sijoitus.
  • Yli 10 patruunan lippaalla varustettuun itselataavaan kivääriin voisi saada luvan ampumalajin harrastusta varten 2 vuoden harjoittelulla. Todistuksen antaa joko yhdistyksen ampuma-asekouluttaja tai MPK:n ammunnan johtaja.
  • Yhdistyksistä luvan yli 10 patruunan lippaalla varustetun kiväärin sotilaallisia valmiuksia parantavaa koulutusta varten voisi saada vain MPK.
Yhteistyö asealan toimijoiden kesken tärkeää

Metsästäjäliitto on oman lausuntonsa lisäksi myös mukana useamman muun aseisiin liittyvän harrastusjärjestön yhteisessä lausunnossa. Yhteistyö harrastajien, järjestöjen ja kaupallisten toimijoiden välillä on tärkeää harrastuksen tulevaisuuden kannalta.

Kategoriat: Metsästysuutiset

Tapaa Mainio Metso Erämessuilla ja voita!

18.05.2018 - 14:58

Metsästäjäliiton uusi metsomaskotti on saanut nimen. Maskotti tunnetaan tästä lähtien nimellä Mainio Metso.

Nimi valittiin Jahti-lehden lukijoiden ehdotusten joukosta. Mainiota nimeä ehdotti Kaisa Kaulio Kangasalta. Kaulio saa palkinnoksi Metsästäjäliiton termospullon, Kupilka-kuksan ja pääsylipun Riihimäen Erämessuille, jossa Mainio Metso on tavattavissa. Erämessut järjestetään 7.–10.6.2018.

Kaikkien nimeä ehdottaneiden kesken arvottiin viisi pääsylippua Erämessuille. Näiden voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti sähköpostilla.

#metsojaminä

Mainio Metso esiintyy siis ensi kertaa Riihimäen Erämessuilla 7.–10.6.2018. Metsästäjäliiton osasto on U480, joka on iso ulko-osasto kahdelta edelliseltä messukerralta tutulla paikalla.

Tule ottamaan kuva Mainio Metson kanssa ja jaa kuva Facebookissa tai Instagramissa tunnisteella #metsojaminä. Näytä kuva liiton messuosastolla ja saat uuden oranssin Metsästäjäliitto-ämpärin! Kaikkien kuvan jakaneiden kesken arvotaan messujen jälkeen 50 € lahjakortti Eräkonttiin.

Nähdään messuilla!

 

Ämpäreitä jaetaan 100 kpl/messupäivä.

Kategoriat: Metsästysuutiset

Metsästäjäliitto mukana järjestämässä kansainvälistä Women and Sustainable Hunting -konferenssia

15.05.2018 - 13:06
Ilomantsissa kansainvälinen Women and Sustainable Hunting -konferenssi - Ensi kertaa Pohjois-Euroopassa

Elokuussa 17.-19.8. Ilomantsiin kokoontuu lähes sata metsästävää naista ympäri maailmaa. Neljättä kertaa järjestettävän Women and Sustainable Hunting (WaSH) -konferenssin aiheena on tällä kertaa Nainen ja karhu -menneisyydestä nykyaikaan.

Suomen karhuvaltaisimmassa pitäjässä pidettävässä konferenssissa käsitellään karhun roolia suomalaisen kulttuurin ja eränkäynnin näkökulmasta. Kansainvälisessä työpajassa keskustellaan myös karhuun ja suurpetoihin liittyvistä ajankohtaisista haasteista Euroopassa.

WaSH-konferenssin taustalla on kansainvälisen riistansuojeluneuvoston (CIC) naisten toimintaa koordinoiva Artemis–työryhmä. WaSH–konferenssin tavoitteena on toimia metsästävien naisten ajankohtaisten asioiden foorumina sekä kansainvälisen metsästävien naisten toiminnan verkostoitumistapahtumana.

Joka toinen vuosi järjestettävään kansainväliseen konferenssiin on osallistunut 80-100 vierasta ympäri maailmaa. Konferenssi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopassa. Suomen tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Suomen Metsästäjäliitto ja emännöinnistä vastaavat Pohjois-Karjalan Jahtinaiset.

wash.metsastajaliitto.fi

Kategoriat: Metsästysuutiset

Ilmoittaudu mukaan Metsästyskoiraviikonloppuun

10.05.2018 - 10:49

Metsästäjäliitto, riistakeskus, Kennelliitto ja metsästyskoirajärjestöt haastavat metsästysseurat, riistanhoitoyhdistykset ja metsästyskoirayhdistykset mukaan Metsästyskoira -viikonloppuun 27.–28.10. Tavoitteena on järjestää ympäri Suomea tapahtumia, joissa lapset, nuoret ja perheet pääsevät tutustumaan metsästyskoiriin ja metsästysharrastukseen.

Tapahtuma voi olla oikea metsästyspäivä, jossa esitellään koirien toimintaa käytännössä tai esittelytapahtuma, jossa koiraharrastajat kertovat metsästyskoirista ja lapsiperheet pääsevät tutustumaan koiriin. Molempiin vaihtoehtoihin on tarjolla esimerkkiohjelmat. Tapahtumassa voi olla mukana useita eri rotuja tai voi keskittyä yhden rodun tai metsästyskoiratyypin esittelyyn. 

Metsästyskoirapäivä tarjoaa hyvän mahdollisuuden kertoa metsästyksestä ja metsästyskoiraharrastuksesta myös suurelle yleisölle. Teemapäivänä on oiva tilaisuus tuoda esille metsästyskoirien tärkeää roolia riistakantojen hallinnassa ja suurriistavirka-avussa. 

Lisätietoa ja ideoita

Tapahtumasta kerrotaan lisää Metsästyskoiraviikonloppu-sivuilla. Myös muut mukana olevat järjestöt ja yhdistykset tarjoavat lisätietoa. 

Tapahtumasta kannattaa ilmoittaa hyvissä ajoin oman alueen Metsästäjäliiton piirille sekä kennelpiirille, ettei tule päällekkäisiä tapahtumia samalle paikkakunnalle. Voitte myös helpottaa järjestelyjä toteuttamalla päivä useamman toimijan yhteistyönä. Näin tapahtumaan saadaan mukaan useita eri rotuja. 

Tapahtumaan voi ilmoittautua lomakkeella. Ilmoittautuneet seurat ja yhdistykset saavat käyttöönsä muun muassa esimerkkiohjelmat, markkinointiapua sekä neuvontaa. 

Yhdessä tekemällä uudet harrastajat pääsevät mukaan, ja samalla varmistamme, että suomalaisen metsästäjän vierellä kulkee nelijalkainen metsästyskaveri jatkossakin. Tarjotaan yhdessä nuorille mahdollisuus tutustua hienoon metsästyskoiraharrastukseen!

Kategoriat: Metsästysuutiset

Suomen susitilanne kansainvälisessä keskustelussa

05.05.2018 - 12:36

Suomen susitilanne oli eilen esillä CIC:n paneelikeskustelussa Madridissa. Kokouksen yhteydessä pohjoismaiden metsästäjäjärjestö NHA julkaisi yhteisen kannanoton, jossa vaaditaan komissiota siirtämään susi luontodirektiivin liitteeseen V Ruotsissa ja Suomessa.

Metsästäjäliiton puheenjohtaja Tuomas Hallenberg piti perjantaina 4.5. alustuksen suden kannanhoitoa käsittelevään paneelikeskustelun aluksi kansainvälisen riistansuojeluneuvosto CIC:n vuosikokouksessa Madridissa. Hallenberg nosti alustuspuheenvuorossaan esille Suomen susitilanteen metsästäjien näkökulmasta.

- Nykyinen poikkeuslupakäytäntö on kankea ja toimimaton. Lupapäätöksistä tehdyt valitukset ovat asettaneet oikeuslaitoksen tahtomattaan metsästystä säätelevän toimijan rooliin, Hallenberg totesi.

Tilaisuus oli erinomainen paikka tuoda metsästäjien ääni kuuluville niin komission edustajille kuin valtiotason päättäjille sekä lehdistölle ympäri maailman.

- Meillä on näyttöjä osaamisesta, karhun ja ilveksen kannanhoitomallit ovat kokonaisuutena varsin toimia. Suomi ansaitsee komission luottamuksen ja kansalliset viranomaisemme liikkumatilaa myös susikannan hoitoon liittyvässä päätöksenteossa. Ensi kaudelle tarvitaan ratkaisut, joilla riittävä metsästys turvataan, Hallenberg kiteytti.

Toisena alustajana toimi maa- ja metsätalousministeriön erätalousyksikön päällikkö Vesa Ruusila.  Komission ympäristöasioiden pääosaston luonnonsuojeluyksikön päällikkö Nicola Notaro kertoi komission linjan sudensuojelussa. Suomesta paneeliin osallistui Anne Ollila Paliskuntain yhdistyksestä. 

 

NHA edellyttää komissiolta toimia suden kannanhoidon joustavoittamiseksi

 

Kokouksen yhteydessä Pohjoismaiden metsästäjäjärjestö NHA julkaisi yhteisen kannanoton, jossa vaaditaan komissiota siirtämään susi luontodirektiivin liitteeseen V Ruotsissa ja koko Suomessa. Muutos mahdollistaisi joustavamman kannanhoidon.

- Edellytämme, että komissio ryhtyy toimiin liitemuutosten joustavoittamiseksi, koska sekä parlamentti että valtaosa jäsenvaltioista ovat esittäneet muutosta, Torbjörn Larsson Pohjoismaiden metsästäjäjärjestön puheenjohtaja linjaa.

- Komission päätöksen seurauksena jäsenvaltioiden on yhä vaikeampi täyttää direktiivin velvoitteita, samanaikaisesti sekä suojella sutta että ottaa huomioon susialueilla elävien ihmisten taloudelliset, sosiaaliset ja kulttuuriset vaatimukset, Larsson kuvaa.

Nordic Hunters’ Alliance (NHA) on pohjoismaisten metsästäjien yhteistyöelin. Tällä hetkellä se edustaa noin 600 000 metsästäjää Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa. Suomen Metsästäjäliitto on NHA:n jäsen.

Kategoriat: Metsästysuutiset

Suositut Metsästysammunnan ABC -koulutukset jatkuvat!

30.04.2018 - 09:48

Seuraavat koulutukset järjestetään 14.-15.5. Lappeenrannassa ja 22.-23.5. Kurikassa. 
Ilmoittaudu mukaan pian, paikkoja on rajoitetusti.

Ilmoittautumiset: https://metsastajaliitto.fi/tapahtumakalenteri

Metsästäjäliitto rakentaa Suomen riistakeskuksen rahoituksella valtakunnallista metsästysampumakoulutusjärjestelmää eli Metsästysammunnan ABC –koulutusta. Se on vapaaehtoinen alkeisampumakoulutus, joka on tarkoitettu erityisesti kaikille metsästäjätutkinnon juuri suorittaneille. Koulutus koostuu kahdessa kolmen tunnin jaksossa suoritettavasta turvallisen aseenkäsittelyn ja riistalaukauksen perusteista sekä kiväärillä että haulikolla. Koulutuksessa ammutaan pienoiskiväärillä ja haulikolla.

Kategoriat: Metsästysuutiset

Metsästäjäliitto antoi tunnustusta aktiivisesta nuorisotyöstä

28.04.2018 - 12:05

Suomen Metsästäjäliitto palkitsi vuoden metsästysseurana aktiivista nuorisotyötä tekevän Koivurinteen Erä Ry:n Lieksasta. Vuoden kouluttajapalkinnon eräkasvatustyöstä sai joensuulainen Antero Pasanen. Vuoden nuoren kouluttajan palkinnon sai Metso-leirien nuori kouluttaja Aino Niemi Inkeroisista.

Suomen Metsästäjäliitto jakoi palkinnot liittokokouksessaan Riihimäellä tänään.

- Vuoden 2017 voittajien valinnassa huomioitiin erityisesti nuorten metsästäjien mukaan ottaminen toimintaan, Suomen Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Heli Siitari kertoo.

Koivurinteen Erän toiminnan ytimenä on toiminta lasten ja nuorten parissa ja eräperinteen vaalimisessa. Seura on järjestänyt nuorille Metso-leirejä jo kymmenen vuoden ajan.

- Leireillä ohjataan metsästykseen, kalastukseen ja luonnossa liikkumiseen, Koivurinteen Erän puheenjohtaja Mauri Piironen kuvaa.

Vuoden kouluttaja Antero Pasanen on vetänyt useana vuotena Iiksenvaaran koulun eräkerhoa Joensuussa. Kerhot ovat pitäneet sisällään monipuolisesti eränkäyntiin liittyviä asioita ja eräperinteitä.

- Kerhoiltoina on rakenneltu pienpetoloukkuja, viety niitä maastoon pyyntiin ja käsitelty erilaisia saaliseläimiä. Talvisin on rakennettu ruokintalaitteita ja ylläpidetty niitä. Syyskausi huipentuu metsästystapahtumaan joulukuussa ja kevätkausi kalavieheiden tekoon sekä kalastusretkeen, Pasanen kuvailee.

Vuoden nuoren kouluttajan valinnassa painoivat Aino Niemen ansiokas koulutustyö Metso-leireillä sekä hänen metsästyksen eteen tekemänsä asiantunteva julkisuustyö. Niemi on toiminut isosena kolmella kesäleirillä, viimeksi Jaalan Metso-leirillä 2017, vastavalittuna Tangokuningattarena.

- Metsästysmyönteisillä lausunnoillaan Aino Niemi opastaa sekä omaa harrastajakuntaamme että suurta yleisöä. Hän edustaa hienolla tapaa Suomen metsästävää nuorisoa, Niemen kisaan ilmoittanut SML Kymen piiri Ry:n toiminnanjohtaja Erkki Pentinniemi pohtii.

NUORET SEURAAN -KAMPANJA

Nuorten metsästäjien tukeminen on Metsästäjäliiton pääteemoja tänä vuonna. Liitto käynnisti alkuvuodesta 2018 Nuoret seuraan -kampanjan, jonka avulla metsästysseuraa etsivät nuoret ja uusia jäseniä kaipaavat seurat kohtaavat.

- Kampanja on saanut hyvän vastaanoton ja mukana on jo yli 20 seuraa. Monta nuorta on löytänyt itselleen seuran. Lisää nuorisoystävällisiä seuroja kaivataan edelleen mukaan, rohkaisee nuorisovastaava Henri Mutanen Suomen Metsästäjäliitosta.

Suomen Metsästäjäliitto järjestää runsaasti toimintaa, jossa nuoret oppivat turvallisesti käytännön perusteita metsästyksestä, riistanhoidosta ja luonnosta. Tulevana kesänä liitto järjestää yhdessä alueellisten piirien ja seurojen kanssa nuorille Metso-leirejä ympäri Suomen.

Lisätietoja:

- Vuoden metsästysseura, kouluttaja ja nuori kouluttaja -palkinnoista: toiminnanjohtaja Heli Siitari, p. 010 841 0052 tai heli.siitari@metsastajaliitto.fi

- Nuorisotoiminnasta ja Metso-leireistä sekä Nuoret seuraan -kampanjasta: metsastajaliitto.fi/nuoret tai Suomen Metsästäjäliitto nuorisovastaava Henri Mutanen, p. 010 841 0067 tai henri.mutanen@metsastajaliitto.fi

- Koivurinteen Erä Ry seuran puheenjohtaja Mauri Piironen p. 0400 498 953 koivurinteenera@gmail.com

 

Metsästäjäliitto on Suomen vanhin ja suurin metsästäjien edunvalvoja. Jäseninämme on jo yli 2 700 metsästysseuraa ja niiden 160 000 metsästäjää. www.metsastajaliitto.fi

Koivurinteen Erä Ry:ssä on varsinaisia jäseniä 52 ja kannattajajäseniä 79. Seura tarjoaa nuorille jäsenyyttä ilman liittymismaksua. Nuoria ohjataan metsästykseen, kalastukseen ja luonnossa liikkumiseen. Seuran toiminta-ajatuksena on kerätä tietoa vanhoista metsästystavoista ja erästelystä. www.koivurinteenera.com

 

Kategoriat: Metsästysuutiset

Suomenpystykorva ja eräperinteen vaaliminen halutaan Unescon aineettomien kulttuuriperintöjen luetteloon

27.04.2018 - 12:06

 

Suomen Metsästäjäliitto, Suomen Kennelliitto ja Suomen Pystykorvajärjestö toimivat yhdessä saadakseen suomenpystykorvan ja eräperinteen vaalimisen Yhdistyneiden Kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon aineettomien kulttuuriperintöjen luetteloon.

- Kansalliskoiramme suomenpystykorva ja sen käyttö kautta historiamme aina kivikaudelta alkaen on ainutlaatuinen osa suomalaisuutta ja kansallista kulttuuriperintöämme, kuvailee puheenjohtaja Harri Lehkonen Suomen Kennelliitosta.

Aineeton kulttuuriperintö on elävää perinnettä, joka on läsnä ihmisten arjessa. Siihen sisältyy ilmiöitä, jotka säilyvät elävinä ja muuntuvina sukupolvilta toiselle. Aineeton kulttuuriperintö on monimuotoista, ja se voi omaksua piirteitä niin naapurikylästä kuin maailman toiselta puoleltakin. Se saa voimansa yhteisöistä ja riippuu niistä, jotka siirtävät tietoa, taitoja ja tapoja eteenpäin. Yhteisöt itse määrittelevät elävän perintönsä arvon ja merkityksen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt marraskuussa 2017 suomenpystykorvan ja eräperinteen vaalimisen Elävän perinnön kansalliseen luetteloon, josta on mahdollista tehdä ehdotuksia Unescon kansainvälisiin aineettoman kulttuuriperinnön luetteloihin.

 

SUOMENPYSTYKORVA ON AINUTLAATUINEN HARVINAISUUS

- Suomenpystykorva on alkuperäisrotu, joka polveutuu suoraan luonnonkannasta ilman risteytyksiä. Lintua puuhun haukkuvana alkuperäisrotuna suomenpystykorva on maailmanharvinaisuus. Suomenpystykorva on ominaisuuksiltaan älykäs, reagointiherkkä ja itsenäinen. Rodun perimässä on voimakas kaiken riistan pyyntivietti, kertoo hankkeesta Suomen Pystykorvajärjestössä vastaava Sami Havia.

Suomenpystykorva on metsässä omassa elementissään. - Olennaisinta on koiran kanssa yhdessä oleminen ja tekeminen suomalaisessa metsässä. Se huipentuu tervastulien loisteessa rauhassa nautiskeltujen nuotiokahvien äärelle.

- Suomenpystykorvaan liittyvä eräperinne ja maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen metsästystapa kulkee ajassa eteenpäin sekä yksittäisten koiranomistajien mukana että rotua edustavien järjestöjen, yhdistysten ja tieteen harjoittajien toimenpitein. Käytännön tieto ja tekeminen kulkevat suoraan kokeneemmilta harrastajilta nuoremmille yhteisillä eräretkillä ja yhteisissä tapahtumissa, kuten linnunhaukkukokeissa ja koiranäyttelyissä, painottaa koulutuspäällikkö Ere Grenfors Suomen Metsästäjäliitosta.

Suomenpystykorvaan liittyvän eräperinteen harjoittajien määrä on asumisen keskittymisen seurauksena vähentynyt huippuvuosista. Unescon aineettomien maailmaperintöjen listalle pääsy auttaisi varmistamaan perinteen elävänä pysyvyyttä ja jatkuvuutta.

 

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö Ere Grenfors

Suomen Metsästäjäliitto

ere.grenfors@metsastajaliitto.fi

puh.  010 841 0057

www.metsastajaliitto.fi

 

Puheenjohtaja Harri Lehkonen

Suomen Kennelliitto

harri.lehkonen@kennelliitto.fi

puh. 050 329 2188

www.kennelliitto.fi

 

Hankevastaava, hallituksen jäsen Sami Havia

Suomen Pystykorvajärjestö

sami.a.havia@gmail.com

puh. 040 587 9093

www.spj.fi

 

Lisää tietoa Unescon aineettoman kulttuuriperintöjen luetteloista www.aineetonkulttuuriperinto.fi

 

Kategoriat: Metsästysuutiset

Uusi Jahti ilmestyy tänään

26.04.2018 - 08:20

Jahti-lehden uusi numero ilmestyy tänään torstaina 26.4. Lehden teemana on villisika, jota käsitellään kattavasti useasta näkökulmasta. Saat lisää tietoa muun muassa villisian metsästyksestä, saaliin käsittelystä ja näytteiden otosta. Lisäksi mukana on kokemuksia villisiasta muista Euroopan maista.

Muita aiheita lehdessä ovat esimerkiksi riistakolmiolaskennat, punkit ja koirat, lähestyvät Riihimäen Erämessut sekä uusi EU:n tietosuoja-asetus, joka koskee myös metsästysseuroja.

Mukavia lukuhetkiä!

Kategoriat: Metsästysuutiset

Metsästäjäliitto kannattaa alueellisesta hirvikannan hallintaa

18.04.2018 - 22:29

Elinvoimainen hirvikanta on arvokas asia. Metsästäjäliitto pitää tärkeänä, että maanomistajia kuullaan hirvitiheystavoitteiden asettamisessa. Määrään liittyvä ongelma on aluesidonnainen, ja siksi yleinen hirvikannan leikkaus ei ole järkevää.

Hirvet voivat aiheuttaa mittavia metsätuhoja erityisesti runsaslumisilla talvilaidunalueillaan. Elinkelpoinen, metsästettävä hirvikanta on tärkeä asia, mutta samalla vahinkojen tulee pysyä hallinnassa.

Metsästäjäliiton toiminnanjohtajan Heli Siitarin mukaan nykyinen laki tarjoaa säätelyyn monia mahdollisuuksia: yhteislupa-alueilla metsästystä voidaan ajallisesti ja paikallisesti kohdistaa ongelma-alueisiin.

Hirvieläinten tiheystavoitteet asetetaan alueellisissa riistaneuvostoissa, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa. Riistaneuvostossa on riistanhoitoyhdistysten edustajien lisäksi edustajat maakuntaliitosta, ELY-keskuksesta, metsäkeskuksesta sekä alueellisesti merkityksellisestä maanomistajajärjestöstä. 

- Hirvikanta on muutakin kuin pelkkä hirvien lukumäärä. Kannan laadulla, kuten naaraiden ja urosten lukumäärän suhteella, on ekologista merkitystä. Sukupuolten lukusuhde vaikuttaa mm. hirven lisääntymiseen. Metsästyksellä kantaa hoidetaan haluttuun suuntaan ottaen huomioon sukupuoli- ja ikäjakauma. Hirvi on tärkeä saaliseläin muunmuassa suurpedoille. Hirvikantaa tulee siis hoitaa kokonaisuutena, Siitari painottaa. 

Metsästäjäliiton tavoitteena on elinvoimaiset riistakannat ja haittojen pitäminen hallinnassa. 

Kategoriat: Metsästysuutiset

Nuori metsästäjä: Haaveiletko omasta hirvikoirasta?

13.04.2018 - 13:46
Rytysuon Kennel lahjoittaa alle 18 -vuotiaalle metsästäjälle jämtlanninpystykorvan urospennun yhteistyössä Suomen Metsästäjäliiton kanssa.

Reino ja Rauno Kovero Rytysuon kennelistä haluavat lahjoittaa huhtikuun alussa syntyneen Rytysuon Jahti -pennun innokkaalle hirvimetsästyksestä kiinnostuneelle nuorelle.

Haluamme auttaa yhden nuoren eteenpäin metsästäjän polulla lahjoittamalla metsästyskaveriksi hyväsukuisen koiran. Ja toki samalla näytämme esimerkkiä muille nuorten harrastuksen tukemisesta, Reino Kovero kertoo.

Rytysuon Jahti on yhdistelmästä FI KVA Onnivaaran Xani ja FI KVA Karh 1 Tuike Salon Foxi. Jahti-pentu luovutetaan uudelle omistajalleen toukokuun lopussa madotettuna, sirutettuna ja eläinlääkärin tarkastamana.

Opastamme ja tuemme Jahti-pennun uutta nuorta omistajaa koulutuksessa ja eteenpäin viemisessä, Reino lupaa.

Tuleva omistajaa tuetaan myös koiran kustannuksissa: Jotta pentu ja omistaja pysyisivät kartalla, b-bark lahjoittaa koiranpaikannuslaitteen uudelle parivaljakolle. Lisäksi kansanedustaja Eero Reijonen lahjoittaa 400 euroa koirankopin ja koiratarhan rakentamiseen. 

Miksi Jahti-pennusta tulisi harrastuskaveri juuri sinulle?

Jahti-pennun omistajaksi voivat hakea kaikki koiran kanssa hirvimetsästyksestä kiinnostuneet nuoret. Hakijan tulee olla innokas metsästäjä, alle 18-vuotias ja omata metsästyskortti sekä hirvenmetsästysoikeus tai mahdollisuus siihen.

Hakemukseen tulee lisätä vapaamuotoiset perustelut, miksi juuri sinä olisit tuleva hirvikoiraharrastaja. Lisäksi hakemuksesta tulee löytyä hakijan yhteystiedot ja hakijalla tulee olla huoltajan suostumus koiran hankintaan. Hakemukset tulee lähettää viimeistään 15.5. mennessä sähköpostitse: koveroreino@gmail.com.

Kategoriat: Metsästysuutiset

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer