slideshow 1 slideshow 2
Tapahtumat
Ampumajaos
Koirat

Tracker Hunter for Android

Moni on kysellyt mikä on hyvä puhelin maastokarttoihin ja koirien GSM-pantojen paikannukseen. Koska Tracker Hunteria ei ole saatavilla iPhone tai Windows Phone versiona, paras ja ainoa vaihtoehto on hankkia Android pohjainen älypuhelin, johon voi asentaa TrackerHunter for Android -ohjelman.

Android pohjaisia puhelimia löytyy paljon eri valmistajilta, mutta metsäkäyttöön kannattaa valita joku veden- ja iskunkestävä malli, jossa on GPS ominaisuudet. Seurassa näyttää kovaa vauhtia yleistyvän ns. Duudson älypuhelin eli Samsungin Galaxy xCover, jonka saa muutamalla satasella. Itse olen käyttänyt tätä puhelinta jo jonkin aikaa ja täytyy sanoa, että olen ollut siihen akunkestoa lukuunottamatta varsin tyytyväinen.

Puhelimeen pitää hankkia nettiliittymä, jonka toiminta kannattaa varmistaa jo kaupassa. Jos netti ei pelaa, puhelimeen on turha yrittää edes asentaa seurantaohjelmaa. Asennus kannattaa tehdä paikassa, jossa on hyvä 3G kenttä, jotta lataus sujuu nopeasti.

Android ohjelman lataus tapahtuu helpoiten puhelimen selaimella osoitteessa: http://www.tracker.fi/lataa/

Ohjelma kysyy käynnistyessään rekisterikoodia, jonka voi ostaa etukäteen osoitteesta: http://www.tracker.fi/product_info_store.php?products_id=107
Myös 30 päivän koekäyttö rajoitetulla kartanlatauksella on mahdollinen.

Ohjelma käynnistetään puhelimen valikossa tai työpäydällä olevasta Tracker "kuutiosta". Kun ohjelma käynnistuu, sen ohjaus tapahtuu pääasiassa kosketusnäytön avulla, mutta valikoista ja lomakkeilta pääsee peruuttamaan puhelimen oikeanpuoleisella Back-näppäimellä.

Ohjelman käyttöohjeet löytyvät täältä, sivulta 13 alkaen:
http://www.tracker.fi/pub/T4A_FI_A4_sidebyside.pdf

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer